ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΣΤΕΓΩΝ ΠΑΡΚΩΝ SUNWIND. Πατήστε στις φωτογραφίες για λεπτομέρειες και αναλυτική σας ενημέρωση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

24-03-2017 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Κύριοι συνάδερφοι,

Με χαρά διαβάσαμε την νέα ενεργειακή πολιτική της ΝΔ που εξείγειλε ο Κώστας Σκρέκας που περιλαμβάβει προτάσεις του συνδέσμου μας όπως για τα πράσινα νησιά με σταδιακή αποκλειστική χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την ενεργειακή φτώχεια.

Είμαστε σε ανοιχτό διάλογο με τον Κο Σκρέκα για τα θέματα των οικιακών κτιριακών φωτοβολταϊκών και θα αναμένουμε δέσμευσεις του για επίλυση του θέματος μας που είναι ήδη σε δικαστική διαμάχη μτ την ΔΕΗ.

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας           

Προτείνουμε την άμεση εκκίνηση των διαγωνισμών με ανταγωνιστική διαδικασία, προκειμένου να αναθερμανθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον.
           
Η απλοποίηση της αδειοδότησης, με θεσμοθέτηση ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης και γρήγορης διεκπεραίωσης της, θα διευκολύνει σίγουρα τα ιδιωτικά έργα, όμως προκειμένου να αξιοποιηθεί το τεράστιο δυναμικό της χώρας και κυρίως των νησιών μας απαιτείται  η ολοκλήρωση των διασυνδέσεων της νησιωτικής με την ηπειρωτική Ελλάδα, (Κρήτη, Κυκλάδες, Βορειοανατολικό Αιγαίο).
           
Επιπλέον, ενθαρρύνουμε την ανάπτυξη μονάδων βιομάζας και βιοαερίου αλλά και την αξιοποίηση της γεωθερμίας υψηλής ενθαλπίας Μήλου, Νισύρου και Λέσβου, με σύμπραξη της Δ.Ε.Η. με εξειδικευμένες εταιρείες ή μέσω διαγωνισμών χωρίς τη συμμετοχή της Δ.Ε.Η.
 
3. Ενεργειακή Αποδοτικότητα           

Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας. Στόχος της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας είναι να ξεφύγουμε από την αναποτελεσματική επιδοματική πολιτική σε μια πολιτική ουσιαστικής ανακούφισης των νοικοκυριών, με οριστική έξοδο τους από την ενεργειακή φτώχεια. Το κοινωνικό τιμολόγιο της Δ.Ε.Η, η επιδότηση ενοικίου και η παροχή βοήθειας από την Αυτοδιοίκηση είναι δράσεις που, μαζί με άλλες, θα ενταχθούν σε μία ενιαία Εθνική Στρατηγική.
           
Θέτουμε ως προτεραιότητα την αναβίωση και βελτίωση του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» για την πραγματοποίηση έργων θερμομόνωσης, εκσυγχρονισμού των συστημάτων θέρμανσης - ψύξης, και εγκατάστασης Α.Π.Ε. για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και ζεστού νερού σε κατοικίες. Ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων κρατών που εφάρμοσαν τέτοιες παρεμβάσεις (Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία), ενθαρρύνουμε τη δραστηριοποίηση εξειδικευμένων εταιρειών παροχής υπηρεσιών ενεργειακής αποδοτικότητας, και τη συνεργασία τους με τους παρόχους ενέργειας. Από τις συμπράξεις αυτές είναι δυνατόν να επιτευχθούν οικονομίες κλίμακας. Το συγκεκριμένο μέτρο αναμένεται να έχει και θετικό οικονομικό αντίκτυπο και ευρύτερα, μέσα από την τόνωση της οικοδομικής δραστηριότητας.
           
Το πρόγραμμα μπορεί να επεκταθεί και στα κτίρια του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με χρηματοδότηση από τούς πόρους που εξοικονομούνται.
           
Επίσης, προτείνουμε την ουσιαστική αξιοποίηση του «Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης», θεσπίζοντας εξειδικευμένα κίνητρα για να αναβαθμίσουν τις κατοικίες τους ενεργειακά και όσοι  δεν είναι επιλέξιμοι για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον».
           
Παράλληλα, προτείνεται η ανάδειξη συγκεκριμένης περιοχής ως προτύπου για την εφαρμογή τεχνολογιών Ενεργειακής Αποδοτικότητας (smart city), με χρήση ευφυών συστημάτων για την εξοικονόμηση, τη διαχείριση και τη μέτρηση της ενέργειας.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
 

http://nd.gr/deltia-tipou/i-protasi-tis-neas-dimokratias-gia-tin-energeiaki-politiki

 

https://www.youtube.com/watch?v=EcTCP471Wys

ΕΠΙΣΤΡΟΦΉ