ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΣΤΕΓΩΝ ΠΑΡΚΩΝ SUNWIND. Πατήστε στις φωτογραφίες για λεπτομέρειες και αναλυτική σας ενημέρωση.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΕΓΗΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΕΙ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΤ ΜΕΤΕΡΙΝG

16-06-2015 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΕΓΗΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΕΙ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΤ ΜΕΤΕΡΙΝG

O Πρόεδρος του συνδέσμου μας Κος Δράμαλης ήταν καλεσμένος ομιλητής του Κου Χριοστοφορίδη Γιώργου κύριου υπεύθυνου του εργου PV NET METERING της ελληνικής ομάδας στην ημερίδα που διοργανώθηκε.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΤ ΜΕΤΕΡΙΝG ''ΣΤΕΓΗ''.pdf

Ημερίδα με αντικείμενο τη βέλτιστη εφαρμογή συστημάτων συμψηφισμού ενέργειας σε συστήματα ηλεκτροπαραγωγής από φωτοβολταϊκά (Φ/Β), διοργάνωσε σήμερα Τρίτη 9 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο Σπύρος Αρσένης του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Εργαστήριο Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Α.Π.Θ.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της ολοκλήρωσης του Ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου: «Προώθηση της Φωτοβολταϊκής ενέργειας μέσω της βελτιστοποίησης του συμψηφισμού ενέργειας – Promotion of PV energy through net-metering optimization (PV-NET)», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του Προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας Μεσογειακού Χώρου MED.

Το έργο έχει σαν στόχο τη διερεύνηση των ενεργειακών πολιτικών για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (Α.Π.Ε.) στη Μεσόγειο, με σκοπό την καλύτερη -από άποψη κόστους και απόδοσης- αξιοποίηση της Φ/Β τεχνολογίας. Εστιάζεται ειδικότερα στη βέλτιστη ένταξη φωτοβολταϊκών συστημάτων παραγωγής ενέργειας στα δίκτυα με την εφαρμογή του ενεργειακού συμψηφισμού.
Κατά τη διάρκεια του έργου εγκαταστάθηκε μετρητικός εξοπλισμός σε συνολικά 19 πιλοτικές εγκαταστάσεις στην Κύπρο, στην Πορτογαλία και στη Σλοβενία. Συλλέχθηκαν αναλυτικά δεδομένα για κάθε εγκατάσταση, όπως κατανάλωση, φωτοβολταϊκή παραγωγή, κλιματικά δεδομένα κ.α. δίνοντας τη δυνατότητα για μια πληρέστερη εικόνα του τρόπου λειτουργίας του ενεργειακού συμψηφισμού σε πραγματικές εγκαταστάσεις. Από τις μετρήσεις προέκυψε ότι η ιδιοκατανάλωση της ενέργειας που παράγεται από το Φ/Β σύστημα μπορεί να φτάσει έως και το 48%. Τα επιστημονικά αποτελέσματα των πιλοτικών εγκαταστάσεων παρουσιάστηκαν ή θα παρουσιαστούν στο άμεσο μέλλον σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΉ