ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΣΤΕΓΩΝ ΠΑΡΚΩΝ SUNWIND. Πατήστε στις φωτογραφίες για λεπτομέρειες και αναλυτική σας ενημέρωση.

Τα αιτήματα του συνδέσμου ΣΤΕΓΗ για φωτοβολταϊκά, net metering και συμβάσεις

16-03-2016 Τα αιτήματα του συνδέσμου ΣΤΕΓΗ για φωτοβολταϊκά, net metering και συμβάσεις

http://energypress.gr/news/ta-aitimata-toy-syndesmoy-stegi-gia-fotovoltaika-net-metering-kai-symvaseis

Επιστολή προς το ΥΠΕΝ και το ΥΠΑΝ απέστειλε ο σύνδεσμος ΣΤΕΓΗ με την οποιά ζητά προώθηση του net metering στα προγράμματα ΕΣΠΑ, επέκταση του virtual net metering και επί μηδενικής βάσεως συζήτηση για την μονομερή αλλαγή των συμβάσεων των οικιακών φωτοβολταικών.

Ακολουθεί το κείμενο του ΣΤΕΓΗ:

"Πέρασαν μήνες από την αποστολή της επιστολής μας και τα ερωτήματα παραμένουν

Σε συνέχεια της συνάντησης μας παρακαλούμε ενημερώστε μας τι κάνετε με τα θέματα που σας θέσαμε

Τα βασικά ερωτήματα που καταθέσαμε στην ηγεσία του ΥΠΕΝ είναι

Ζητήσαμε  να προωθηθεί το net metering στα προγράμματα ΕΣΠΑ

Η ηγεσία του ΥΠΕΝ χωρίς να δεσμευτεί άφησε ανοιχτό την προώθηση του Net Metering στα προγράμματα ΕΣΠΑ  καθώς υπάρχουν συζητήσεις με το συναρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης και μας απάντησε πως θα επανέλθει και αναμένουμε επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΕΝ για το θέμα που είχε δεσμευθεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ..

Ζητήσαμε την επέκταση εξ αποστάσεως εγκατάσταση φωτοβολταϊκών ( virtual net metering )

Για το θέμα της εξ αποστάσεως εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στο NetMetering ( virtual net metering ) για αγρότες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και Δημοτικών επιχειρήσεων  που δεν μπορούν να εγκαταστήσουν μονάδες σε όμορους χώρους ιδιοκτησίας τους  ένα αίτημα που κατέθεσαν στην συνέχεια και ο σύλλογος Π.Σ.Α.Φ μόνο για τον κλάδο τους ( Πανελλήνιος Σύλλογος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών ) φάνηκε να είναι ένα ενδιαφέρον αίτημα που στην πορεία μπορεί να έχει θετικό αποτέλεσμα καθώς έγινε καταγραφή του αιτήματος τόσο από τον πρόεδρο της ΡΑΕ κ. Νίκο Μπουλαξή όσο και από το Υπουργό κ. Σκουρλέτη και αναμένουμε επίσημα και εδώ τοποθέτηση τους.

Ζητήσαμε  την επί μηδενικής βάσεως συζήτηση για την μονομερή αλλαγή των συμβάσεων των οικιακών φωτοβολταικών όπως αυτό είχε δεσμευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά και επίσημα γραπτώς με ανακοίνωση και δελτίου τύπου ο τότε τομεάρχης ενέργειας Κος Πετράκος στης 20/1/2015 σε συνάντηση που είχαμε μαζί του.

Αντιθέτως επί του παρόντος δεν πήραμε καμία απάντηση στο κύριο ερώτημά μας για  την επί μηδενικής βάσεως συζήτηση για την μονομερή αλλαγή των συμβάσεων των οικιακών φωτοβολταικών καθώς όπως τονίστηκε στην αρχή της συζήτησης  η σημερινή συνάντηση είναι μια πρώτη γνωριμία με τους συλλόγους και η έναρξη μιας συνεχής επικοινωνίας με το ΥΠΕΝ.

Παρακαλούμε για τις απαντήσεις σας χιλιάδες κόσμος μηχανικοί κατασκευαστές η αγορά και οι παραγωγοί αυτό παραγωγοί περιμένουν  εδώ και 1 χρόνο από τις 30.12.2014 που βγήκε ΦΕΚ της αυτό παραγωγής και εδώ 20 μήνες απο 1/4/2014  που επανακαθορίστηκαν οι τιμές του ειδικού προγράμματος αναάπτυξης φωτοβολταικών σε οικιακές στέγες  απαντήσεις σας και λύσεις αλλά και τήρηση των δεσμεύσεων σας προεκλογικά".

ΕΠΙΣΤΡΟΦΉ