ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΣΤΕΓΩΝ ΠΑΡΚΩΝ SUNWIND. Πατήστε στις φωτογραφίες για λεπτομέρειες και αναλυτική σας ενημέρωση.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΟΜΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΩΜΑΣ ΡΟΓΚΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

04-04-2014 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΟΜΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΩΜΑΣ ΡΟΓΚΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ως προς το μεγάλο θέμα των δικαστικών αγώνων έχω να σας επισημάνω ως πρώτες σκέψεις τα ακόλουθα :

Τα μέλη του σωματείο (και τα μη μέλη) πρέπει να ασκήσουν αγωγή κατά του αντισυμβαλλόμενου ΔΕΗ , προκειμένου να αξιώσουν τα Συνταγματικά δικαιώματα τους . Δεν έχω καταλήξει ακόμη αν θα ασκήσουμε και ασφαλιστικά μέτρα. Όπως καταλαβαίνετε η υπόθεση θα φτάσει μέχρι και τον Α.Π. Επομένως , το σημαντικό δεν είναι να ασκήσουμε άμεσα αγωγή , αλλά να ασκήσουμε την αγω...γή με τέτοιο τρόπο που να μας δίνει τις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας . Εξάλλου , για να ασκήσουμε αγωγή θα πρέπει να μας έρθει και η εισπρακτέα μειωμένη τιμή

Αγαπητέ Κε Δράμαλη,

Ως προς το μεγάλο θέμα των δικαστικών αγώνων έχω να σας επισημάνω ως πρώτες σκέψεις τα ακόλουθα :

Τα μέλη του σωματείο (και τα μη μέλη) πρέπει να ασκήσουν αγωγή κατά του αντισυμβαλλόμενου ΔΕΗ , προκειμένου να αξιώσουν τα Συνταγματικά δικαιώματα τους . Δεν έχω καταλήξει ακόμη αν θα ασκήσουμε και ασφαλιστικά μέτρα. Όπως καταλαβαίνετε η υπόθεση θα φτάσει μέχρι και τον Α.Π. Επομένως , το σημαντικό δεν είναι να ασκήσουμε άμεσα αγωγή , αλλά να ασκήσουμε την αγω...γή με τέτοιο τρόπο που να μας δίνει τις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας . Εξάλλου , για να ασκήσουμε αγωγή θα πρέπει να μας έρθει και η εισπρακτέα μειωμένη τιμή .

Ως προς τα νομικά επιχειρήματα , πέρα των όσων ορθών έχουν ακουστεί περί αντισυνταγματικότητας , ελευθερίας των συμβάσεων , περιουσιακών δικαιωμάτων , μονομερών παρεμβάσεων του Νομοθέτη κ.ο.κ. η δική μου γνώμη έπειτα και από την μεγάλη εμπειρία που διαθέτω στο Δίκαιο της Ενέργειας , είναι ότι θα κριθεί στην αρχή της αναλογικότητας και στο κατά πόσο το new deal ήταν το μόνο αναγκαίο επιβαλλόμενο μέτρο ή θα μπορούσε ο Νομοθέτης στα πλαίσια του υπέρτατου δημοσίου συμφέροντος να επιλέξει άλλα λιγότερα επαχθή μέτρα για τους παραγωγούς , έτσι ώστε να μην επέμβει στις συμβάσεις .

Εδώ είναι η δική μου συμβουλή είναι ότι θα πρέπει να στηριχθούμε και να επιχειρηματολογήσουμε ως προς τις διαχρονικές στρεβλώσεις της αγοράς . Δηλαδή , αν δεν υπήρχαν αυτές δεν θα υπήρχε και η ανάγκη για μονομερή παρέμβαση στις συμβάσεις . Βεβαίως, αυτό δεν σημαίνει ότι υποτιμούνται τα παραπάνω που έχουν δημοσιευτεί και από άλλους έγκυρους συναδέλφους μου .

Κατόπιν τούτων , υπάρχει η ανάγκη να συγκροτηθεί μία ομάδα από επιφανείς νομικούς (Συνταγματολόγο , καθηγητή Διοικητικού Δικαίου , Δικονομολόγο, καθηγητή Ευρωπαϊκού Δικαίου ) , η οποία θα λειτουργεί υπό τη καθοδήγησή μου και η οποία θα χειριστεί την υπόθεση μέχρι το τέρμα , το οποίο είναι τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια . Εξυπακούεται , ότι έχω ήδη κάνει κρούση στους παραπάνω , οι οποίοι προφανώς ενδιαφέρονται και συζήτησα και για την αμοιβή τους και για τον τρόπο της πιθανής συνεργασίας μας . Για ευνόητους λόγους μου ζήτησαν να μην αναφέρω τα ονόματά τους, χωρίς να υπάρχει σχετικά ανάληψη της υπόθεσης (εννοείται ότι θα σας γίνουν γνωστά πριν από αυτή) .

Τέλος, όπως σας είπα και κατ ιδίαν , όποιος και να αναλάβει την υπόθεση θα πρέπει να ασκηθούν αγωγές από το όσο το δυνατόν περισσότερους παραγωγούς . Πιστέψτε με , άλλο να ασκήσουν αγωγή 100 από τις 35.000 «στέγες» και άλλο να ασκήσουν όλες αυτές οι 35.000 . Τυπικά την υπόθεση μπορεί να την κερδίσει και ένας , αλλά ουσιαστικά ο Δικαστής αλλιώς ακούει 35.000 ανθρώπους . Καταλαβαίνετε, ότι υπάρχει διαφορετικά βαρύτητα.

Για ό,τι άλλο χρειαστείτε στη διάθεσή σας .


Με εκτίμηση ,

Θωμάς Ρόγκας

Δικηγόρος Οικονομολόγος

Τσιμισκή 70 / 546222 / Θεσσαλονίκη t/f : 2310230833 / m : 6978444939

email : thomasrogkas@gmail.com

ΕΠΙΣΤΡΟΦΉ