ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΣΤΕΓΩΝ ΠΑΡΚΩΝ SUNWIND. Πατήστε στις φωτογραφίες για λεπτομέρειες και αναλυτική σας ενημέρωση.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΥΠΕΚΑ ΤΑ E-MAILΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

04-06-2014 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΥΠΕΚΑ ΤΑ E-MAILΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΥΠΕΚΑ ΤΑ E-MAILΤΩΝ  ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ

 

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε του Πανελληνίου Συλλόγου Φ/Β Στέγης, του οποίου είμαι μέλος.

Το δικό μας Φ/Β (10 KW) τέθηκε σε λειτουργία στις αρχές Αυγούστου του 2013. Η χαρά των παιδιών μας και η δική μας υπερηφάνεια ήταν απερίγραπτη. Κεράσματα σε όλη τη γειτονιά με ευχές για καλορίζικα κ.α.

Χωρίς να μπορούμε να κάνουμε κάτι διαβάσαμε αργότερα ότι ένας νέος νόμος άλλαζε μονμομερώς βασικό όρο στις συμβάσεις που υπογράψαμε με τη ΔΕΗ. Αντί να αποζημιωνόμαστε με 0,24 θα αποσημιωνόμαστε με 0,22. Γιατί; Όταν βάλαμε τις οικονομίες μας δεν πήραμε από κάνεναν ούτε ένα ευρώ. Αντίθετα πληρώσαμε τους πάντες και τα πάντα από τις οικονομίες μας, με κύριο σκοπό την ενεργειακή αυτάρκεια και περιβαλλοντική εικόνα της χώρας, με κίνητρο την επι 25 έτη και σταδιακά, αποζημίωση της εγκατάστασης.

Παρακαλώ να γίνουν σεβαστές οι υπογραφές των Δημοσίων υπαλλήλων στις συμβάσεις μας, αίρωντας την αδικία που επέβαλε μεταχρονολογιμένα ο νέος Νόμος. Πρός το παρόν δεν κάνουμε καμία συζήτηση στο σπίτι. Θέλουμε τα παιδιά μας να αγαπήσουν το Φ/Β μας και μια άλλη κουλτούρα να τα διακατέχει για το μέλλον. Ελπίζουμε στην άρση της αδικίας, της οποίας το ποσό δεν μας επιτρέπει προς το παρόν, να διεκδικήσουμε δικαστικά.

Με ευχαριστίες για τις προσπάθειες που καταβάλετε στην κοινή μας προσπάθεια


Μαρία Καρακατσάνη

Χελιδορέων 5α Ν. Κηφισιά

κιν6977162135

email: 1maria.lkarakatsanis@gmail.com

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΥΠΕΚΑ ΤΑ E-MAILΤΩΝ  ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ

 

Επίσης κάτι ακόμη που ξέχασα. Η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να μας «χρεώνει ή πιστώνει» τη διαφορά της καταναλωμένης ενέργειας. Δηλαδή θα πρέπει να βγάζει τη διαφορά σε kwκαι όχι σε χρήμα αφού με αυτόν τον τρόπο «χρεωνόμαστε» και όλα τα υπόλοιπα (δίκτυο κλπ). Τουλάχιστον έτσι το καταλαβαίνω εγώ.

Αν είναι όντως έτσι μήπως θα έπρεπε να αναφέρετε στο εξώδικο – αγωγή και αυτό το θέμα; Καταλαβαίνεται ότι αν κάτι πρέπει να γίνει η άποψή μου είναι ότι πρέπει να γίνει ολοκληρωμένο.

Με τιμή,

 

Νικόλαος Α. Σταθόπουλος

Προϊστάμενος Υποστήριξης

Επιχειρηματικό Κέντρο Θέρμης (875)

AtticaBankΑνώνυμη Τραπεζική Εταιρεία

Πλ. Παραμάνα 2

Τ.Κ. 570 01 Θέρμη Θεσσαλονίκης

Τ2310 465891F2310 465893

EStathopoulos.Nikolaos@atticabank.gr

http://www.atticabank.gr

 

 

 

Ερωτήματα - αιτήματα προς τον υφυπουργό ΥΠΕΚΑ

ΘΕΜΑ: Φ/Β σε στέγες Δημοσίων κτηρίων

Είμαι μελετητής δημοσίων έργων Α' Τάξης στην κατηγορία "Ενεργειακές μελέτες" και θα ήθελα να ρωτήσω αν στα δημόσια κτήρια θα μπορούσε να εφαρμοστεί μεγαλύτερο πλαφόν από τα 10 ΚW. π.χ. πολλά σχολικά κτήρια και ειδικά παλαιά πετρόκτιστα δημοτικά έχουν μεγάλες στέγες και η εξοικονόμηση ενέργειας με netmeteringθα μπορούσε να είναι πολύ μεγάλη με ένα μεγαλύτερο πλαφόν.

Επίσης ειδικά για καλλικρατικούς Δήμους θα μπορούσε στον συμψηφισμό καταναλισκόμενης και παραγόμενης ενέργειας να συμπεριληφθούν στην κατανάλωση και ευρύτερες ενεργειακές ανάγκες του δήμου π.χ. οδοφωτισμός και όχι απαραίτητα μόνο οι ενεργειακές καταναλώσεις των κτηρίων ? π.χ. πολλά σχολικά κτήρια ειδικά Α'θμιας εκπαίδευσης είναι έρημα (δίχως μαθητές), κλειστά και παντελώς ανεκμετάλλευτα. Με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο δεν δικαιολογείται η τοποθέτηση Φ/Β συστημάτων στις στέγες τους από την στιγμή που δεν έχουν καταναλώσεις ηλεκτρισμού.

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Βαγενάς Δημήτριος

Χημικός Μηχανικός, ΜΒΑ, ΜΒΙΤ

Δήμος Αιγιαλείας, Π.Ε. Αχαίας, Περ. Δυτ. Ελλάδας

Ανδρέου Λόντου 34, Αίγιο, ΤΚ 25100

Τηλ. 2691 3 60612

Fax: 2691 0 62614

Κιν. 6944859641

e-mail: projects@aigialeia.gov.gr;

 

Visitor: ΒΑΓΕΝΑΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Email Address: projects@aigialeia.gov.gr

Phone Number: 6944859641 - 2691360612

Message: Ερωτήματα - αιτήματα προς τον υφυπουργό ΥΠΕΚΑ ΘΕΜΑ: Φ/Β σε στέγες Δημοσίων κτηρίων Είμαι μελετητής δημοσίων έργων Α' Τάξης στην κατηγορία "Ενεργειακές μελέτες" και θα ήθελα να ρωτήσω αν στα δημόσια κτήρια θα μπορούσε να εφαρμοστεί μεγαλύτερο πλαφόν από τα 10 ΚW. π.χ. πολλά σχολικά κτήρια και ειδικά παλαιά πετρόκτιστα δημοτικά έχουν μεγάλες στέγες και η εξοικονόμηση ενέργειας με net metering θα μπορούσε να είναι πολύ μεγάλη με ένα μεγαλύτερο πλαφόν. Επίσης ειδικά για καλλικρατικούς Δήμους θα μπορούσε στον συμψηφισμό καταναλισκόμενης και παραγόμενης ενέργειας να συμπεριληφθούν στην κατανάλωση και ευρύτερες ενεργειακές ανάγκες του δήμου π.χ. οδοφωτισμός και όχι απαραίτητα μόνο οι ενεργειακές καταναλώσεις των κτηρίων ? π.χ. πολλά σχολικά κτήρια ειδικά Α'θμιας εκπαίδευσης είναι έρημα (δίχως μαθητές), κλειστά και παντελώς ανεκμετάλλευτα.Με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο δεν δικαιολογείται η τοποθέτηση Φ/Β συστημάτων στις στέγες τους από την στιγμή που δεν έχουν καταναλώσεις ηλεκτρισμού. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

 

Visitor: kostas papadopoulos  Email Address: kokinos7@hotmail.comPhone Number: 2511103292

Message: gias sas k.dramali ,tis erotisis pou thelo na thesete ston ufipourgo einai ti tha gini me tis egiimenes times simvoleon pou piraksan paranoma ,an tin paroun piso tin apofasi..oti kanena sovaro kratos den pirazi ta simvolea monomeros pou na theli na aftokaleti evropaiko kratos,.oti tha pame dikastikos mehri kai sto evropaiko dikastirio an hriasti na tou to pite afto...rotiste ton akomi an itan efikto na plironomastan kathe mina apo tin dei kai ohi tetramino... efharisto papadopoulos

 

Πέρα από την αυτονόητη κάθετη διαφωνία μας να αποδεχθούμε το όποιο "κούρεμα" στη συμφωνημένη ταρίφα, είναι πολύ σημαντικό να μη χαθεί χρόνος γι αυτό το θέμα και να προσπαθήσουμε να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος ώστε να υπάρξουν κάποιες βελτιώσεις με βάση λογικά επιχειρήματα που θα εκθέσουμε.

Πρέπει λοιπόν να τονιστεί στον κο Υφυπουργό οτι χρωστά να μας δώσει τον αλγόριθμο βάσει του οποίου επιλέχθηκε το συγκεκριμένο "κούρεμα", έτσι ώστε να υπάρχει ίδια απόδοση πάνω-κάτω σε όλους τους "μικροεπενδυτές" Φ/Β σε οικιακές στέγες.
Κι επειδή μπορεί όντως να υπάρχει λοιπόν κάποιος μαθηματικός τύπος που ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ εξομοιώνει τις αποδόσεις για όλους με βάση τις νέες κουρεμένες ταρίφες, πρέπει να αναδειχθεί με ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ότι ο συγκεκριμένος τύπος δεν λαμβάνει υπόψη του τον πιο σημαντικό παράγοντα: το αρχικό κόστος της επένδυσης που είχε ο καθένας μας, ανεξάρτητα αν τυχόν είχε από δικά του (ίδια) κεφάλαια το ποσό ή το δανείστηκε από την τράπεζα (...ακόμη χειρότερα).
Επειδή λοιπόν το αρχικό κόστος διαφέρει σίγουρα από περίπτωση σε περίπτωση ανάλογα τον τύπο της τεχνολογίας φ/β πλαισίων, τον χρόνο προμήθειάς τους, τη χώρα προέλευσής τους, τον τρόπο εγκατάστασης, λοιπές πρόσθετες εργασίες που απαιτήθηκαν για μια σωστή εγκατάσταση, μείωση σκιάσεων, κλπ. είναι εξαιρετικά άδικο να τσουβαλιάζονται όλοι, σε μια μείωση ταρίφας, με βάση μια αυθαίρετη ημερομηνία...
Επειδή λοιπόν το κράτος έχει εισπράξει από εμάς συγκεκριμένο ποσό ΦΠΑ βάσει των διαθέσιμων τιμολογίων και αποδείξεων που όλοι έχουμε, θα έπρεπε να ληφθεί υπόψη το συνολικό ποσό που δαπανήσαμε και με βάση αυτό το κόστος να εφαρμοστεί κατά περίπτωση η όποια μείωση ταρίφας... και όχι με βάση την ημερομηνία ενεργοποίησης από τη ΔΕΗ.

Φυσικά, είναι εξαιρετικά σημαντικό να αναδειχθεί και το γεγονός οτι εμείς δεν εκπίπτουμε τα έξοδα που έχουμε για συντήρηση, ασφάλιση, ούτε τους τόκους από το όποιο δάνειο έχουμε πάρει για το οικιακό Φ/Β σύστημα από την τράπεζα, ούτε έχει γίνει μέχρι τώρα κάποια μείωση στα επιτόκια από τις τράπεζες την ανακεφαλαιοποίηση των οποίων έχουμε όλοι επωμιστεί...

Επίσης, πρέπει να τονιστεί οτι στη φορολογική δήλωση που υποβάλαμε πέρυσι καταργήθηκαν οι όποιες φοροαπαλλαγές υπήρχαν παλιότερα για προμήθεια συστήματος ΑΠΕ...

Τέλος, αξίζει να τονιστεί ότι είναι άδικη η εξομοίωση όσων έχουν προμηθευτεί Φ/Β σύστημα με εξοπλισμό που προέρχεται από χώρες της Ε.Ε. (και τον έχουν χρυσοπληρώσει) με εκείνους που προμηθεύτηκαν εξοπλισμό από Κίνα, Κορέα, κλπ. τρίτες χώρες (σε εξαιρετικά χαμηλότερες τιμές). Άλλωστε ο αλησμόνητος κ. Παπακωνσταντίνου είχε ψηφίσει σχετικό νόμο το 2012 που προέβλεπε κατά 10% αυξημένη ταρίφα για όσους είχαν κατά 80% εξοπλισμό προερχόμενο από χώρες της Ε.Ε., άσχετα αν ποτέ δεν εφαρμόστηκε κάτι τέτοιο... Ας εφαρμοστεί έστω και τώρα η συγκεκριμένη διάταξη!

Ή ας εφαρμοστεί κάποια ισοδύναμη φοροαπαλλαγή είτε μέσω της δήλωσης εισοδήματος, είτε μέσω του νέου Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (το γνωστό χαράτσι για τα ακίνητα) λόγω της μειωσης του διαθέσιμου χώρου στην ταράτσα / στέγη μας από το Φ/Β σύστημα.

Εναλλακτικές λύσεις μπορούν να βρεθούν πολλές, αρκεί να υπάρξει κάποια διάθεση για διάλογο και όχι οριζόντια μέτρα κατά αδίκων και δικαίων...

Το εκλογικό αποτέλεσμα ευνοεί την έναρξη κάποιου διαλόγου. Άλλωστε και οι βουλευτικές εκλογές, ακόμη κι αν γίνουν το πολύ σε 2 χρόνια, δεν είναι μακριά και αν μέχρι τότε δεν αλλάξει η απόφαση για το κούρεμα, το σίγουρο είναι οτι το "μαύρο" θα πέσει σύννεφο!

 

Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να διευκρινιστεί αν η παράταση των συμβάσεων κατά 7 έτη αφορά και τους κατόχους οικιακών συστημάτων.

Ευχαριστώ,

Μαρία Κουκά

 

 

ΣΤΗ ΣΥΡΟ (ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ) ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ 5KW ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΤΕΓΗΣ.

ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

1)ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ( 4.3KW 16000 € )

2) ΑΝ ΑΘΡΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΑΝΕΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΥΠΤΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΔΕΗ ΠΕΡΙΣΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ 4100€ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΤΟ 2014 1000€ .

ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ 0.34 ΘΑ ΠΑΡΩ 2856€ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ 300€ ΤΟ ΧΡΟΝΟ.

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ ΤΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ ΜΟΥ ΣΤΙΣ 31/7/2012.

ΑΣ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΕΙ Ο 6ος ΤΟΥ2012 ΑΠΟ ΤΟΝ 7ο ΤΟΥ 2012.

3)ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ COSTA NAVARINO ΠΗΡΕ ΑΔΕΙΑ ΜΕ FAST TRAC ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ 1,2ΜW ΜΕ ΤΙΜΗ 0.30€

4)ΕΞΗΓΗΣΤΕ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΕΙ ΧΑΝΤΡΟΥΛΕΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ ΠΕΡΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΟΣ ΔΗΜΗΟΥΡΓΗΣΕ

 

Καλησπέρα σε όλους,

 

Χθες είχα μια συνάντηση με την Διευθύντρια της εμπορίας στον ΔΕΔΔΗΕ της Κοζάνης. Σε ερώτησή μου από πότε θα εφαρμοστεί στην πράξη η νέα τιμολόγηση δεν υπήρχε σαφή απάντηση παρά μόνο το γνωστό και αόριστο 07/04/2014 που είναι και η ημερομηνία που δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ αν δεν κάνω λάθος.Το ερώτημα τέθηκε με την λογική ότι

εφόσον οι μετρητές στις οικίες δεν είναι online και δεν μεταδίδουν τα δεδομένα τους δεν γνωρίζει ο ΔΕΔΔΗΕ πόσες kWh είχαν παραχθεί μέχρι εκείνη την ημερομηνία οπότε πρέπει να στείλει κάποιον εργολάβο να πάρει εμβόλιμη μέτρηση ώστε να τεθεί

η ημερομηνία - όριο από την οποία και έπειτα οι παραχθείσες kWh τιμολογούνται σύμφωνα με το new deal.

 

Αν υπάρξει κάτι νεότερο ή έχετε εσείς διαφορετικές εμπειρίες από τον ΔΕΔΔΗΕ της περιοχής σας θα ήταν χρήσιμο να το γνωρίζαμε όλοι. Ευχαριστώ και καλό απόγευμα σε όλους.

--

Με φιλικούς χαιρετισμούς / Best Regards,
Στασιμιώτης Γεώργιος
Διπλ.Μηχανολόγος Μηχανικός,
Msc. Renewable Energy Management

Τριενέργεια Μηχανική / Trienergia Mixaniki

Μεθώνης 1, Τ.Κ 501 00, Κοζάνη/ Methonis 1, 501 00, Kozani
Tel: +30 6948308047- +30 24610 37490
http://www.trienergeia-mixaniki.gr/

 

Καλησπέρα σε όλους,

 

Σήμερα είχα μια σύντομη συνάντηση με την Διευθύντρια της εμπορίας στον ΔΕΔΔΗΕ της Κοζάνης. Σε ερώτησή μου

από πότε θα εφαρμοστεί στην πράξη η νέα τιμολόγηση δεν υπήρχε σαφή απάντηση παρά μόνο το γνωστό και αόριστο 07/04/2014 που είναι και η ημερομηνία που δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ αν δεν κάνω λάθος.Το ερώτημα τέθηκε με την λογική ότι εφόσον οι μετρητές στις οικίες δεν είναι online και δεν μεταδίδουν τα δεδομένα τους δεν γνωρίζει ο ΔΕΔΔΗΕ πόσες kWh είχαν παραχθεί μέχρι εκείνη την ημερομηνία οπότε πρέπει να στείλει κάποιον εργολάβο να πάρει εμβόλιμη μέτρηση ώστε να τεθεί η ημερομηνία - όριο από την οποία και έπειτα οι παραχθείσες kWh τιμολογούνται σύμφωνα με το new deal. Παρακαλώ να με ενημερώσετε αν έχετε τυχόν επιπλέον πληροφόρηση από άλλες περιοχές. Ευχαριστώ.

Με φιλικούς χαιρετισμούς / Best Regards,

Τριενέργεια Μηχανική / Trienergia Mixaniki

Μεθώνης 1, Τ.Κ 501 00, Κοζάνη/ Methonis 1, 501 00, Kozani
Tel: +30 6948308047- +30 24610 37490
http://www.trienergeia-mixaniki.gr/

 

 

 

Αγαπητέ Πρόεδρε του συλλόγου μας,

Με το παρόν μήνυμα επιθυμώ και εγώ να διαμαρτυρηθώ προς τους Δημόσιους λειτουργούς της χώρας μας, προβάλλοντας το πρόβλημα της Φ/Β εγκατάστασής μου.

Ενεργοποιήθηκε στις 20 Απριλίου 2013 και εχθές που πήρα λογαριασμό της ΔΕΗ αντί να με αποζημιώνει για την παραχθείσα ενέργεια του τελευταίου διαστήματος, με 0,27 λεπτά το ΚWh σύμφωνα με τον πρόσφατο Νόμο, με αποζημιώνει με 0.24 ,όπως είνα στη σύμβαση,χωρίς καμία εξήγηση. Ούτε το παραπάνω επιθυμώ αλλά ούτε και το λιγότερο για όλους μας στη ΣΤΕΓΗ. Να τηρηθεί η σύμβαση που υπέγραψα. Σύμβαση που σέβομαΙ και τηρώ απαρέγκλιτα. Βάση αυτής ενωρίτερα τοποθέτησα τα χρήματα που αποταμίευα.όλα μου τα χρόνια.

Μέχρι να διορθωθεί όλο αυτό, θα ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ως πολίτης και ως τεχνικός, ενώ με όλες μου τις δυνάμεις και με κάθε τρόπο, θα προσπαθώ να το ανατρέψω.

Προφανώςκαι μέσα μου έχω άπειρα κοσμιτικά επίθετα για όλυς αυτούς που ετσιθελικά αλλάζουν τα κείμενα πάνω από τις υπογραφές τους.
Παρακαλώ εξηγήστε μου πως θα λάβουν υπόψη τους οι Δημόσιοι λειτουτργεί των άλλων κρατών συμβάσεις της χώρας μας σε όλα, με αυτό ως προηγούμενο;
Μήπως έτσι πρέπει να κάνουμε όλοι μετά από την υπογραφή κάποιου συμβολαίου μετατρέποντας την όποια χώρα μας έμεινε σε ξέφραγο αμπέλι;

 

Με σεβασμό για τις προσπάθειες όλων στο σύλογό μας

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΑΛΟΣ

Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός με ΑΜ ΤΕΕ 42872
Χανίων 4 Ν. Φιλαδέλφεια

κιν. 6979820402

 

 

 

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε του Πανελληνίου Συλλόγου Φ/Β Στέγης, του οποίου είμαι μέλος.

Το δικό μας Φ/Β (10 KW) τέθηκε σε λειτουργία στις αρχές Αυγούστου του 2013. Η χαρά των παιδιών μας και η δική μας υπερηφάνεια ήταν απερίγραπτη. Κεράσματα σε όλη τη γειτονιά με ευχές για καλορίζικα κ.α.

Χωρίς να μπορούμε να κάνουμε κάτι διαβάσαμε αργότερα ότι ένας νέος νόμος άλλαζε μονμομερώς βασικό όρο στις συμβάσεις που υπογράψαμε με τη ΔΕΗ. Αντί να αποζημιωνόμαστε με 0,24 θα αποσημιωνόμαστε με 0,22. Γιατί; Όταν βάλαμε τις οικονομίες μας δεν πήραμε από κάνεναν ούτε ένα ευρώ. Αντίθετα πληρώσαμε τους πάντες και τα πάντα από τις οικονομίες μας, με κύριο σκοπό την ενεργειακή αυτάρκεια και περιβαλλοντική εικόνα της χώρας, με κίνητρο την επι 25 έτη και σταδιακά, αποζημίωση της εγκατάστασης.

Παρακαλώ να γίνουν σεβαστές οι υπογραφές των Δημοσίων υπαλλήλων στις συμβάσεις μας, αίρωντας την αδικία που επέβαλε μεταχρονολογιμένα ο νέος Νόμος. Πρός το παρόν δεν κάνουμε καμία συζήτηση στο σπίτι. Θέλουμε τα παιδιά μας να αγαπήσουν το Φ/Β μας και μια άλλη κουλτούρα να τα διακατέχει για το μέλλον. Ελπίζουμε στην άρση της αδικίας, της οποίας το ποσό δεν μας επιτρέπει προς το παρόν, να διεκδικήσουμε δικαστικά.

Με ευχαριστίες για τις προσπάθειες που καταβάλετε στην κοινή μας προσπάθεια


Μαρία Καρακατσάνη

Χελιδορέων 5α Ν. Κηφισιά

κιν6977162135

email: 1maria.lkarakatsanis@gmail.com

ΕΠΙΣΤΡΟΦΉ