ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΣΤΕΓΩΝ ΠΑΡΚΩΝ SUNWIND. Πατήστε στις φωτογραφίες για λεπτομέρειες και αναλυτική σας ενημέρωση.

ΣΤΕΓΗ: Ως τις 10 Οκτωβρίου η Υπουργική Απόφαση για το net metering

24-09-2014 ΣΤΕΓΗ: Ως τις 10 Οκτωβρίου η Υπουργική Απόφαση για το net metering

http://www.energypress.gr/news/STEGH:-Ws-tis-10-Oktwbrioy-h-Ypoyrgikh-Apofash-gia-to-net-metering

ΣΤΕΓΗ: Ως τις 10 Οκτωβρίου η Υπουργική Απόφαση για το net metering

 

Ως το τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται η απόφαση της ολομέλειας της ΡΑΕ και η εισήγησή της προς το υπουργείο ΠΕΚΑ αναφορικά με το θέμα του Net Metering, και ως τις 10 Οκτωβρίου αναμένται η Υπουργική Απόφαση.

Τα παραπάνω, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος «ΣΤΕΓΗ», προέκυψαν κατά τις επαφές του γραμματέα του υπουργείου κ. Βασιλείου με τον πρόεδρο της «ΣΤΕΓΗΣ» κ. Δράμαλη.

Όπως τονίζει η «ΣΤΕΓΗ», «με σοβαρότητα συνέπεια και βήμα-βήμα συνεχίζουμε την ενημέρωση σας για την υπουργική απόφαση εφαρμογής του Net Metering στην Ελλάδα με επίσημο συνομιλητή μας τον νέο γραμματέα του ΥΠΕΚΑ κ. Βασιλείου υπεύθυνου για το θέμα.

Όπως μας δήλωσε λοιπόν ο κ. Βασιλείου σε επικοινωνία του με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου μας κ. Δράμαλη αναμένεται μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου η απόφαση της ολομέλειας της ΡΑΕ και η εισήγηση της προς το ΥΠΕΚΑ για το θέμα εφαρμογής του Net Metering και έως τις 10 Οκτωβρίου αναμένεται η υπουργική απόφαση.

Στο πλαίσιο της συζήτησης μας με τον κ. Βασιλείου και ως σοβαροί συνομιλητές του ΥΠΕΚΑ ενημερώνουμε υπεύθυνα και έγκυρα πως το ΥΠΕΚΑ βλέπει θετικά την εφαρμογή του net metering και άνω των 10KW μάλλον και έως 20KW (και άνω των 20KW ενδεχομένως ανάλογα και με την εισήγηση της ΡΑΕ ) ακούγοντας και αφουγκράζοντας την αγορά και τους συνδέσμους και μας ζήτησαν λίγη υπομονή ακόμη για την εφαρμογή του εντός του Οκτωβρίου.

Εμείς ευχαριστούμε τον κ. Βασιλείου για την ενημέρωση του και την συμπαράσταση του στη θεσμοθέτηση και εφαρμογή του Net Metering με υγιή κριτήρια για τους πολίτες και αναμένουμε την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων από το ΥΠΕΚΑ και την άμεση εφαρμογή του Net metering και με επιδότηση ΕΣΠΑ με απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων».

ΕΠΙΣΤΡΟΦΉ