ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΣΤΕΓΩΝ ΠΑΡΚΩΝ SUNWIND. Πατήστε στις φωτογραφίες για λεπτομέρειες και αναλυτική σας ενημέρωση.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΕΓΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΕΚΑ

01-10-2019 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΕΓΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΕΚΑ

Διαδοχικές συναντήσεις εργασίας στο Υπουργείο Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής είχε ο  Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Οικιακών Κτιριακών Φωτοβολταικων  Μάριος Δράμαλης, με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργού Κωστή Χατζηδάκη με τον Κο Νίκο Σωτηρόπουλο και τον Διευθυντή του Υφυπουργού Θωμά Γεράσιμου , Κου Κωνσταντίνου Καλκανδή ,παρουσία και του συμβούλου υφυπουργού σε θέματα ΑΠΕ, Κου Μάρκου Γιώργου όπου συζητήσαμε διεξοδικά τις προτάσεις του συνδέσμου μας οι οποίες θα μελετηθούν και θα απαντηθούν και ήδη πολλές από αυτές θα συμπεριληφθούν σε επόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου.

Οι προτάσεις μας ήταν επιγραμματικά:

Προτάσεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και εξοικονόμηση ενέργειας

ΙΔΡΥΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ Α.Π.Ε.  Ε.Τ.Α.Π.Ε.

Πρόταση  για ίδρυση Ενεργειακής Τράπεζας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας , Ε.Τ.Α.Π.Ε. στην Ελλάδα με έδρα την Θεσσαλονίκη ,με αποθέματα ενέργειας από φωτοβολταικά που θα μπορούμε να εξάγουμε σε όλη την Ευρώπη αλλά και από άλλες Α.Π.Ε. με πρόγραμμα χρηματοδότησης από την ΕΤΕπ με συγκεκριμένο σχεδιασμό και ωρίμανση του έργου.

ΙΔΡΥΣΗ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

Tην ίδρυση των Πράσινων Νησιών όπως η Τήλος με 100% κάλυψη των ενεργειακών αναγκών τους από Α.Π.Ε. και κίνηση αποκλειστικά με ηλεκτρικά οχήματα

ΠΛΗΡΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ NETMETERING

Ζητούμε την πλήρη απελευθέρωση  του NetMeteringμε 100% κάλυψη επιχειρήσεων και ξενοδοχείων από Φωτοβολταϊκά και Α.Π.Ε. και όχι μόνο το 50% της συμφωνηθείσας ισχύος με την Δ.Ε.Η.

ΙΔΡΥΣΗ ESCOΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ

Στα πλαίσια της αειφόρου ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος, η εξοικονόμηση ενέργειας είναι το απαραίτητο βήμα για κάθε εταιρία ή ιδιώτη . Με τις κατάλληλες παρεμβάσεις στο κτήριο και τον εξοπλισμό μπορεί να επιτευχθεί σημαντική μείωση των ενεργειακών δαπανών. Η ESCOEnergyServicesCompanyστα ελληνικά E.E.Y. είναι μία Επιχείρηση Ενεργειακών Υπηρεσιών (ΕΕΥ), που λειτουργεί σε συνεργασία με τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την ανάπτυξη προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας.

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΒΙΟΜΑΖΑΣ

Η καύση της βιομάζας έχει μηδενικό ισοζύγιο διοξειδίου του άνθρακα (CO2) μέσω της αεριοποίησης είναι ένας ορθός περιβαλλοντικά τρόπος για τη μετατροπή σε ενέργεια οποιουδήποτε υλικού, το οποίο έχει ως βάση τον άνθρακα, όπως το κάρβουνο, τα παραπροϊόντα διυλιστηρίων, τη βιομάζαή ακόμα και τα απορρίμματα , τα οφέλη διακρίνονται σε περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά.

Επίσης αναμένουμε σχετικές αποφάσεις για παράταση του χρόνου συμβάσεων οικιακών ιδιοκτητών αλλά και οικονομικά κίνητρα για εγκατασταση μελλοντικά συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας.

 

  

ΕΠΙΣΤΡΟΦΉ