ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΣΤΕΓΩΝ ΠΑΡΚΩΝ SUNWIND. Πατήστε στις φωτογραφίες για λεπτομέρειες και αναλυτική σας ενημέρωση.

ΤΕΛΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ 200 ΑΓΩΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΑΣ

29-11-2014 ΤΕΛΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ 200 ΑΓΩΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΑΣ

Μετά απο τηλεφωνική μας επαφή με τον Κο Μιχελή μας ενημέρωσε πως αναμένεται προς το τελος Ιανουαρίου του 2015 να κατατεθουν οι πρώτες 200 αγωγές του συνδέσμου μας μαζικά , παρακάτω σας θέτω την επιστολή τους που λάβαμε μέσω Mail.

Με εκτίμηση,

Αξιότιμε κε Δράμαλη,

 

Θα θέλαμε συνοπτικά να σας ενημερώσουμε για τα εξής θέματα :

 

- Όπως έχουμε συμφωνήσει κατά της ΔΕΗ ΑΕ, θα κατατεθούν ομαδικές αγωγές των μελών της ΣΤΕΓΗΣ (ανά 100 μέλη). Προϋπόθεση για την κατάθεση της Αγωγής είναι η προηγούμενη αποστολή εξώδικης δήλωσης προς τη ΔΕΗ ΑΕ με σχετική επιφύλαξη δικαιωμάτων. Έως σήμερα έχει κατατεθεί μόνο μία εξώδικη δήλωση προς τη ΔΕΗ ΑΕ, στην οποία συμπεριλαμβάνονται 100 μέλη της ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ, και σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που μας έχουν χορηγηθεί.

 

- Κρίσιμο, επίσης, από άποψης στρατηγικής είναι η κατάθεση των αγωγών να είναι ταυτόχρονη για όλους, ώστε και η εκδίκασή τους να προσδιοριστεί κατά την ίδια ημερομηνία. Σημειώνεται, δε, ότι αντίθετα με τις αρχικές προβλέψεις δεν αναμένεται ο αριθμός των συμμετεχόντων να υπερβεί κατά πολύ τα 200 άτομα.

 

- Τα μέτρα του Ν.4254/2014, τα οποία πλήττουν τους παραγωγούς ΑΠΕ από Φ/Σ, μεταξύ των οποίων και τους οικιακούς παραγωγούς, θέτουν σοβαρά ζητήματα νομιμότητας και αντισυνταγματικότητας. Ταυτόχρονα δεν υπάρχει πιεστική προθεσμία παραγραφής του δικαιώματος κατάθεσης αγωγής κατά της ΔΕΗ ΑΕ. Από νομικής, λοιπόν, άποψης πρόκειται για υπόθεση που χρήζει προσεκτικών χειρισμών, ενώ οι όποιες κινήσεις να είναι οργανωμένες και εμπεριστατωμένες.

 

- Αναλάβαμε με την ελάχιστη δυνατή χρέωση τη διεκδίκηση της ζημίας των οικιακών παραγωγών υπό την προϋπόθεση διαχείρισης των εγγράφων από το σύνδεσμο, που έχει την άμεση επαφή με τα μέλη. Ωστόσο, προσπαθούμε να συμβάλλουμε στη διευκόλυνση της διαχείρισης με καθημερινή απασχόληση των συνεργατών μας, κάτι που σίγουρα καθυστερεί την ολοκλήρωση σύνταξης της αγωγής.

 

- Η αγωγή ετοιμάζεται εντός των άνω πλαισίων και θα ασκηθεί όταν έχουμε ολοκληρώσει τη νομική εργασία κατά τρόπο που να προδιαγράφεται με μεγάλη πιθανότητα ένα θετικό αποτέλεσμα.

 

- Τέλος, η διαδικασία συγκέντρωσης δικαιολογητικών προχωρά κανονικά. Σε κάθε περίπτωση, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στα μέλη της οικιακής ΣΤΕΓΗΣ ότι εφόσον αποστέλλουν τα έγγραφά τους με συστημένη επιστολή μπορούν να παρακολουθούν την πορεία της (συστημένης επιστολής) ηλεκτρονικά προς επιβεβαίωση της παραλαβής της από τη δικηγορική μας εταιρεία, ενώ σε κάθε περίπτωση, για τις εκκρεμότητες κάθε φακέλου, θα υπάρξει εν καιρώ ενημέρωση κάθε παραγωγού.

 

 

Με εκτίμηση,

Νάσος Μιχελής

Ξανθή Κούρτη

ΕΠΙΣΤΡΟΦΉ